8.2.13

מרק עדשים מעולה


מרק עדשים מעולה

1 בצל, קצוץ
4 שיני שום פרוסות
4 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות
צרור פטרוזיליה קצוץ
פרוסת פרשוטו או נקניק אחר עם טעם דומיננטי
1 עגבניה מקולפת ומגוררת
1.5 כוסות עדשים כתומות שטופות וברורות
כמון, מלח פלפל, זרעי כוסברה

בסיר בינוני, מחממים שמן זית ומטגנים בצל, סלרי ושום עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ותפו"א ומאדים קלות; מוסיפים את הפרשוטו בחתיכות קטנות, ומאדים. מוסיפים את העדשים השטופות, מטגנים מספר דקות נוספות. מוסיפים כ-6 כוסות מים, חצי מצרור הפטרוזיליה הקצוצה, כמון, מלח, פלפל וזרעי כוסברה מעוכים- לפי הטעם. מוסיפים את העגבניה המגוררת.
מבשלים כ-40 דקות, או עד שהעדשים התפרקו והמרק הסמיך. אם המרק סמיך מדי, פשוט הוסיפו קצת מים. בתאבון!



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts